Uitstekende ideeën voor slimmerikken

Besparen op je energiekosten: zo doe je dat

De winter is bijna op zijn einde. Misschien ben je behoorlijk geschrokken van de energierekening en wil je voorkomen dat je volgende winter eenzelfde rekening voor je neus krijgt. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Je kunt besparen op energiekosten met woningisolatie, maar dat is niet het enige! Zo krijg jij je energierekening omlaag!

Isoleren

Isolatie is een belangrijke factor wanneer je enigszins comfortabel wilt kunnen wonen, maar niet te hard wilt stoken. Laat Solease eens naar jouw isolatie kijken. Vooral in oude huizen laat de spouwmuurisolatie nogal eens te wensen over. Verder kan gebruik maken van vloerisolatie of dakisolatie jouw wooncomfort echt verbeteren. Zeker als je eraan twijfelt over te stappen op een warmtepomp is goede isolatie echt ontzettend belangrijk.

Meer gebruik maken van elektriciteit

Waar kun jij gebruikmaken van elektriciteit in plaats van gas? In de meeste gevallen is het gebruik van elektriciteit goedkoper (niet in het geval van elektrische kachels! Die vreten echt stroom). Misschien is het een idee om over te schakelen op koken op inductie of een boiler te gebruiken voor het douchen.

Groene stroom

Het installeren van zonnepanelen kost al gauw zo’n 5000 euro. Dat klinkt niet bepaald als besparen en toch ga je hiermee na enkele jaren, zeker als je het combineert met het gebruik van een warmtepomp, flink besparen. Check even of je bij jou in de gemeente een subsidie kan krijgen voor de installatie van zonnepanelen. Veel gemeenten willen het gebruik van groene stroom bij hun inwoners stimuleren door er wat extra geld beschikbaar voor te maken.

Van het gas af

De ultieme manier om te besparen en bovendien een steentje bij te dragen aan de planeet is natuurlijk helemaal stoppen met het gebruik van schaarse fossiele brandstoffen en over te schakelen op het gebruik van een warmtepomp. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De één maakt gebruik van warmte uit de bodem, de ander uit de lucht en weer een ander van zonne-energie. Wat bij jou in huis de beste optie is, hangt af van de staat van jouw huis, dus laat een expert hier naar kijken. Voor een warmtepomp moet je huis echt heel goed geïsoleerd zijn. Een goede tussenstap is een hybride warmtepomp, die op heftige dagen toch nog wat extra warmte haalt uit een cv-ketel op gas. Dus, waar wacht je nog op? Schakel een professional in en bespaar vandaag nog op je energiekosten!

Share this article
Shareable URL
Prev Post

groen verhuizen: duurzaam veranderen van adres doe je zo

Next Post

Kies voor duurzame computers

Read next