Uitstekende ideeën voor slimmerikken

Wat is Strava en hoe werkt het?

Strava is een soort social media platform ontworpen voor atleten. Het werd opgericht in 2009 door Mark Gainey en Michael Horvath met het idee om een online gemeenschap te creëren waar atleten hun sportprestaties kunnen delen.

Het doel van Strava

Het doel van Strava is om een platform te bieden waar atleten hun prestaties kunnen bijhouden, vergelijken en delen. Strava is een platform dat motivatie biedt door middel van competitie en gemeenschapsinteractie.

Hoe Strava zich onderscheidt van andere fitness-apps

Strava onderscheidt zich door zijn sociale en competitieve functies. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun sportprestaties te vergelijken met die van anderen en biedt uitdagingen om hen te motiveren.

Hoe werkt Strava?

Het registreren van activiteiten

Met Strava kan je je activiteiten registreren door middel van GPS-tracking. Of je nu hardloopt, fietst, zwemt of op de hometrainer een race doet via Zwift, Strava houdt je activiteit bij en biedt gedetailleerde statistieken over je prestaties.

Het delen van prestaties

Eenmaal geregistreerd, kan je je activiteiten delen met uw vrienden en de bredere Strava-gemeenschap. Je kan je routes, afstanden, snelheden en tijden delen, evenals foto’s en opmerkingen.

Strava en sociale interactie

Strava stelt gebruikers in staat om interactie te hebben door het geven van kudos (een soort ‘like’), het maken van opmerkingen en het deelnemen aan uitdagingen.

strava app features summit

Wat kost Strava? Strava Gratis vs. Strava Summit

Strava biedt zowel een gratis versie als een premium versie genaamd Strava Summit. De gratis versie biedt basisfunctionaliteiten zoals het registreren en delen van activiteiten. Strava Summit, daarentegen, biedt geavanceerdere functies zoals gedetailleerde prestatie-analyses en gepersonaliseerde coaching.

De kosten van Strava Summit

Strava Summit kost 5 euro per maand als je jaarlijks betaalt. Als je maandelijks betaalt, kost het 7 euro per maand.

Is Strava Summit het waard?

Of Strava Summit het waard is, hangt af van je behoeften als atleet. Als je geïnteresseerd bent in diepgaande analyse van je prestaties en gepersonaliseerde training, dan is het zeker het overwegen waard.

Veelgestelde vragen over Strava

 1. Kan ik Strava gebruiken zonder te betalen?
  Ja, er is een gratis versie van Strava beschikbaar met basisfuncties.
 2. Werkt Strava op alle smartphones?
  Ja, Strava werkt op zowel iOS- als Android-apparaten.
 3. Kan ik Strava koppelen aan mijn smartwatch of fitness tracker?
  Ja, Strava is compatibel met een breed scala aan apparaten, inclusief de meeste smartwatches en fitness trackers. Je kan Strava zelfs koppelen aan work-out apps zoals Zwift of Peloton.
 4. Is mijn informatie veilig op Strava?
  Strava stelt alles in het werk om je informatie veilig te houden. Ze hebben een privacybeleid dat uitlegt hoe ze je gegevens verzamelen en gebruiken.
 5. Wat gebeurt er als ik mijn Strava Summit-abonnement annuleer?
  Als je je Strava Summit-abonnement annuleert, verlies je toegang tot de premium functies, maar je kunt nog steeds gebruik maken van de basisfuncties van de gratis versie.
Share this article
Shareable URL
Prev Post

Zwift App Review, wat is het en hoe werkt het?

Next Post

Online sporten, waar en hoe doe je het?

Read next